Downloads

Downloads

Mondzorg staat bij ons op één. Daarom bieden wij gratis handige downloads aan die helpen om de mondzorg te verbeteren! Denk aan poetsinstructies of tips bij afweergedrag. Op deze pagina vind je een overzicht van al onze downloads.

Mondzorginstructiepakket voor zorgafhankelijke ouderen
Tandenpoetsen is belangrijk voor de algehele gezondheid en zorgt ervoor dat iedereen zich fris en verzorgd voelt. Dit geldt ook voor ouderen binnen zorginstellingen of zorgafhankelijke ouderen.
Mondzorginstructiepakket voor mensen met een (verstandelijke) beperking
Bij MondzorgPlus begrijpen we dat de dagelijkse mondverzorging een uitdaging vormt bij mensen met een beperking. Daarom hebben we praktische poetsinstructies ontwikkeld om mantelzorgers, familieleden en zorgmedewerkers te ondersteunen.
Poetsinstructie voor eigen tanden
Eigen tanden, daar moet je zuinig op zijn! Bij het ouder worden en bij veelvuldig medicijngebruik is het nog belangrijker om extra aandacht aan de verzorging van de mond te besteden.
Poetsinstructie volledige prothese
Een gezonde mond is van levensbelang! Bij het ouder worden en bij veelvuldig medicijngebruik is het nog belangrijker om extra aandacht aan de verzorging van de mond te besteden. Download gratis onderstaand de poetsinstructie.
Poetsinstructie voor eigen tanden en frame
Een gezonde mond is van levensbelang! Bij het ouder worden en bij veelvuldig medicijngebruik is het nog belangrijker om extra aandacht aan de verzorging van de mond te besteden. Download gratis onderstaand de poetsinstructie.
Poetsinstructie prothese op implantaten
Een gezonde mond is van levensbelang! Bij het ouder worden en bij veelvuldig medicijngebruik is het nog belangrijker om extra aandacht aan de verzorging van de mond te besteden. Download gratis onderstaand de poetsinstructie.
Poetsinstructie terminale fase
Hoe ga je om met de mondverzorging tijdens de laatste levensfase? Om zorgmedewerkers, mantelzorgers en familieleden te ondersteunen hebben we diverse poetsinstructies ontwikkeld zoals de poetsinstructie voor de terminale fase. Download gratis onderstaand de poetsinstructie.
Mondverzorging bij cliënt zonder tanden en prothese
Een gezonde mond is van levensbelang! Bij het ouder worden en bij veelvuldig medicijngebruik is het nog belangrijker om extra aandacht aan de verzorging van de mond te besteden. Download gratis onderstaand de mondverzorgingsinstructie.
Poetsinstructie voor kronen en bruggen
De dagelijkse mondverzorging bij mensen met een (verstandelijke) beperking kan soms een uitdaging zijn. Om zorgmedewerkers, mantelzorgers en familieleden te ondersteunen hebben we diverse poetsinstructies ontwikkeld zoals de poetsinstructie voor kronen en bruggen.
Aandachtsblad voor slikproblemen
De dagelijkse mondverzorging bij ouderen en mensen met een (verstandelijke) beperking kan soms een uitdaging zijn. Om zorgmedewerkers, mantelzorgers en familieleden te ondersteunen bieden we diverse downloads aan zoals het aandachtsblad voor slikproblemen.
Poetsinstructie poster
Mondzorg begint bij preventie! Zorgafhankelijke mensen zijn ook voor hun mondverzorging vaak afhankelijk van verzorgenden of mantelzorgers. Door verschillende redenen is dit soms een uitdaging, deze poetsinstructie poster geeft je praktische uitleg en tips.
Whitepaper: Goede mondzorg voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking
Het behandelen van de mond is niet altijd vanzelfsprekend, als gevolg van angst, weerstand of motorische problemen bij de cliënt. Hoe zorgen we ervoor dat een behandeling van de mond zo comfortabel en effectief mogelijk verloopt voor de cliënt?
Whitepaper: Samen werken aan goede (mond)zorg voor zorgafhankelijke ouderen
Eén van de dingen die beter kunnen – of liever gezegd, beter móeten – is de dagelijkse mondverzorging. De mond krijgt namelijk niet in ieder verpleeghuis de aandacht die nodig is. Kan multidisciplinaire samenwerking dit verbeteren? Zo ja, wat is daarvoor nodig?
Mini whitepaper: Omgaan met afweergedrag
Hoe kan je als behandelaar, verzorgende of mantelzorger het beste omgaan met afweergedrag? In deze mini-whitepaper tref je diverse onderdelen aan waarin wij beschrijven wat afweergedrag kan veroorzaken en hoe je er mee om kunt gaan.
10 tips bij afweergedrag en weigering van mondzorg
De mondverzorging van zorgafhankelijke mensen is niet altijd eenvoudig. Soms willen mensen de mond niet open doen of begrijpen niet goed wat er gaat gebeuren.
Kwalitatief hoogwaardige mondzorg binnen de WLZ
Samen kunnen we zorgen voor een kwalitatief hoogwaardige mondzorg in jouw organisatie: van de implementatie van een mondzorgsysteem tot klinische lessen over dagelijkse mondverzorging voor verzorgenden.

Op de hoogte blijven?

Wil je regelmatig geïnformeerd worden over wat er speelt op het gebied van mondzorg voor zorgafhankelijke mensen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Volg ons ook op