logo
Bel nu voor een oriënterend gesprek: 088 - 936 63 00 call-to-action

Tandarts aan huis

Wees zuinig op uw gebit

Een mooi gebit is iets om trots op te zijn. Een schone en frisse mond draagt immers bij aan een verzorgde uitstraling. Maar weet u dat het ook een heel positief effect heeft op uw gezondheid? Uit onderzoek blijkt dat een goede mondgezondheid helpt ziekten als longontsteking te voorkomen en een positieve invloed op hart- en vaataandoeningen, reuma en suikerziekte heeft.

Deze feiten onderstrepen hoe ontzettend belangrijk het is om uw tanden goed te blijven onderhouden en met regelmaat te laten controleren. Ook als u een gebitsprothese heeft, is regelmatig onderzoek van de mond en prothese gewenst. In uw mond kan een schimmelinfectie of erger ontstaan en de prothese kan zijn pasvorm verloren hebben. Om gewenningsproblemen of kapotte mondhoeken te voorkomen moet een slecht passende gebitsprothese op tijd aangepast of vernieuwd worden.

De tandarts aan huis

De ervaren tandartsen van MondZorgPlus komen naar u toe; wij houden regelmatig spreekuur bij uw wooncentrum.

Werkwijze
Ons kundige team hanteert een andere werkwijze dan de ‘gewone’ tandarts. Wat MondZorgPlus zo bijzonder maakt, is onze aanpak. Wij nemen alle tijd voor een consult. Uw welzijn staat altijd voorop; alle behandelingen zijn erop gericht het comfort te verbeteren en belemmeringen weg te halen. Ze zijn zo min mogelijk belastend.

Een eerste consult start met een vragenlijst, waarbij we u ook vragen stellen over uw algehele gezondheid. Mogelijk houden bepaalde klachten verband met uw mond of gebit. We bieden niet alleen tandheelkundige zorg, maar besteden ook veel aandacht aan preventie en voorlichting. Vervolgens wordt er door de tandarts een uitgebreide mondinspectie uitgevoerd dat resulteert in een persoonlijk behandelplan met daarin de noodzakelijke behandelingen.

Hygiënerichtlijnen
MondZorgPlus voldoet uiteraard aan dezelfde eisen als een ‘gewone’ tandartspraktijk. Wij werken met speciale apparatuur, zoals een mobiele behandelunit en een draagbaar digitaal röntgenapparaat. Vanzelfsprekend is hygiëne gegarandeerd: we werken volgens de geldende richtlijnen op het gebied van hygiëne.

Net als in een reguliere tandartspraktijk zorgt een vaste tandarts voor periodieke controle van tanden en kiezen of de gebitsprothese, tandvlees en mondslijmvliezen. Onze mondhygiënisten en preventie-assistenten ondersteunen de tandartsen en geven voorlichting en advies over een goede dagelijkse mondverzorging. Bij de zorg voor mond en gebit gaat onze aandacht primair uit naar preventie, hygiëne en verzorging.

Het comfort van een tandarts aan huis en toch niet duurder dan een ‘gewone’ tandarts

De behandeltarieven zijn gelijk aan die van een reguliere tandartspraktijk. Uiteraard starten we eerst met een mondonderzoek waaruit het behandelplan voortvloeit. Voor cliënten met (deels) eigen tanden dient er in het algemeen rekening gehouden te worden met ongeveer € 480,- per jaar. Dat is inclusief een eerste mondonderzoek, twee periodieke controles en drie tandsteenbehandelingen. Cliënten met een prothese kunnen rekening houden met ongeveer € 160,- op jaarbasis. Dat is inclusief een mondonderzoek en één periodieke controle.

Uiteraard wordt er per cliënt bekeken welke behandelingen noodzakelijk zijn. U betaalt per behandeling. Mochten er minder behandelingen nodig zijn, dan vallen de kosten lager uit. Als blijkt dat er andere, specifieke, onvoorziene behandelingen nodig zijn, die hoger zijn dan € 150,00 per behandeling, dan zullen we dit vooraf altijd overleggen.

Kosten declareren
De kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar indien de cliënt een aanvullende verzekering heeft voor de tandarts. Voor de hoogte van de exacte vergoeding raden wij aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Meld u aan via info@mondzorgplus.nl of bel direct met 088 936 63 00

Top