Samenwerkingen

Samenwerkingen

Optimaal georganiseerde en doelmatige mondzorg leveren aan zorgafhankelijke mensen, dat is waar MondzorgPlus voor staat. We behandelen zorgafhankelijke mensen verblijvend in woonzorgcentra in hun eigen vertrouwde omgeving. Daarbij staat de gezondheid, het welbevinden én de waardigheid van onze cliënten voorop. Wij helpen woonzorgcentra met het organiseren van deze, soms toch ingewikkelde, mondzorg. 

 

Wij zijn trots op de samenwerkingen met de verschillende zorginstellingen die bij ons aangesloten zijn. Enkele klanten delen hun ervaring over onze werkwijze binnen de zorginstelling.

Groenhuysen

Samenwerking met MondzorgPlus: sinds 2014
Aantal cliënten: 3.000 cliënten

“Dankzij regelmatige overlegmomenten met MondzorgPlus evalueren we continu de aspecten van onze samenwerking die goed verlopen en identificeren we gebieden waar verbetering mogelijk is. De directe communicatielijnen stellen ons in staat om snel te schakelen, wat de samenwerking bijzonder aangenaam maakt.”

– Jolanda Peijnenburg, procesmanager zorgbeleid bij Groenhuysen

Envida

Samenwerking met MondzorgPlus: sinds 2022
Aantal cliënten: 120 cliënten

‘Onze medewerkers geven aan dat de medewerkers van MondzorgPlus goed zichtbaar zijn op de werkvloer, omdat zij niet vanuit een behandelruimte werken. Dit zorgt voor kortere lijnen en een laagdrempelige manier van samenwerken.’

– Bram Heijnen, Kwaliteitsverpleegkundige bij Envida

S&L Zorg

Samenwerking met MondzorgPlus: sinds 2018
Aantal cliënten: 380 cliënten

‘Om naast huisartsenzorg, fysiotherapie, ergotherapie en logopedie ook gedegen mond- en tandheelkundige zorg in eigen huis te kunnen bieden, kozen we voor samenwerking met een mondzorgprofessional. Voorwaarde voor onze samenwerking met een externe tandarts is dat hij / zij ervaring heeft met onze doelgroep.’

– Ymke Breuers, arts S&L Zorg

Zorgwaard

Samenwerking met MondzorgPlus: sinds 2016
Aantal cliënten: 313 cliënten

“Na het eerste gesprek met MondzorgPlus waren we eigenlijk al overtuigd. Er was direct een klik. MondzorgPlus spreekt duidelijk dezelfde taal en streeft dezelfde doelen na als Zorgwaard: kwetsbare ouderen een zo’n goed mogelijke mondzorg bieden. MondzorgPlus heeft veel kennis van zaken én veel ervaring met ouderen en specifiek PG-cliënten. Zij weten hoe met deze doelgroep om te gaan.”

– Maroesjka Radder, Manager Behandeling & Welzijn

Woonzorggroep Samen

Samenwerking met MondzorgPlus: sinds 2015
Aantal cliënten: 1.500 cliënten

“De zorg door MondzorgPlus wordt als laagdrempelig ervaren en wordt uitgevoerd door mensen die erg goed omgaan met onze doelgroep cliënten. De administratie is goed geregeld en er wordt adequaat gereageerd op vragen of klachten. Onze medewerkers krijgen goede tips en de mondzorg is per cliënt opgenomen in het zorgplan. Ook de workshops van MondzorgPlus worden door de medewerkers als zeer leerzaam ervaren. Kortom: MondzorgPlus doet écht wat wordt beloofd.”

– Irene Dekker, Adviseur Kwaliteit, Woonzorggroep Samen

De Merwelanden

Samenwerking met MondzorgPlus: sinds 2013
Aantal cliënten: 300 mensen, in uiteenlopende vormen.

“Om ervoor te zorgen dat de aandacht voor goede mondverzorging behouden blijft en iedereen op de hoogte is van actuele ontwikkelingen en nieuwe inzichten, is er vanuit MondzorgPlus veel aandacht voor scholing van onze medewerkers. Daarnaast is de mondzorg per cliënt beschreven en opgenomen in diens zorgplan, zodat het geborgd is. Middels periodieke interne audits wordt gecheckt of er verbeterpunten zijn. Onze medewerkers weten mondzorg nu goed uit te voeren.”

– Nency van Soomeren, teamleider, De Merwelanden

Mijzo (voormalig Stichting Schakelring)

Samenwerking met MondzorgPlus: sinds 2010
Aantal cliënten: 1.600 cliënten

“Een begripvolle en geduldige omgang met onze bewoners, dat doen de mensen van MondzorgPlus ontzettend goed. De behandeling wordt altijd volledig afgestemd op de bewoner, er wordt alle tijd uitgetrokken voor de verzorging. MondzorgPlus gaan naar de eigen kamers van de bewoners, om ze in hun eigen vertrouwde omgeving te helpen. Echt een zeer groot pluspunt. De samenwerking is hecht: we zorgen sámen voor onze bewoners.”

– Titus van den Eijnden, destijds manager behandeling & begeleiding bij Mijzo

Mijzo (voormalig De Riethorst Stromenland, Raamsdonksveer)

Samenwerking met MondzorgPlus: sinds 2009
Aantal cliënten: 1.600 cliënten

“Het mooie van MondzorgPlus vind ik dat ze zich richten op oudere, hulpbehoevende mensen en daar álle tijd voor nemen. De medewerkers delen hun kennis met ons, wij delen onze kennis en ervaring met hen.” 

– Adrie de Laat, destijds manager dienst behandeling en begeleiding bij de Riethorst Stromenland, nu Mijzo

Goede mondzorg begint bij meten

Start de MondzorgMeter en ontdek gelijk hoe het met de kwaliteit van mondzorg binnen jouw organisatie gesteld is.