logo
Bel nu voor een oriënterend gesprek: 088 - 936 63 00 call-to-action

4Dental Tandtechniek

MondZorgPlus werkt sinds 2014 samen met 4Dental Tandtechniek. Dit is een tandtechnische onderneming met 15 vestigingen in heel Nederland, gespecialiseerd in het aanmeten, vervaardigen en onderhouden/herstellen van kunstgebitten. Wanneer onze tandartsen het nodig achten, schakelen zij de deskundige hulp in van één van de klinisch prothese technici van 4Dental Tandtechniek.

Wat houden de werkzaamheden van 4Dental Tandtechniek in?
Het tandtechnisch laboratorium van 4Dental Tandtechniek verricht tandtechnische werkzaamheden in opdracht van onze tandartsen. 4Dental Tandtechniek zorgt voor al het (partiële) prothesewerk. Indien nodig kunnen de technici wat drukplekjes verwijderen.

In voorkomende gevallen zullen zij een nieuw kunstgebit vervaardigen, in nauw overleg met de behandelend MondZorgPlus-tandarts en het zorgteam, de cliënt en diens naasten. Daarbij gaan de medewerkers van 4Dental vanzelfsprekend met de grootste zorg te werk, met oog voor onze kwetsbare cliënten. Zij hanteren dezelfde uitgangspunten als MondZorgPlus: een persoonlijke benadering staat voorop en er wordt alle tijd uitgetrokken voor een consult. U bent beslist in ervaren en deskundige handen.

‘In de ouderenzorg is er een grote behoefte aan het oplossen van mondprotheses. Wij zijn blij dat wij een waardevolle bijdrage hier aan kunnen leveren. De cliënten kunnen bij ons rekenen op een professionele en respectvolle benadering voor het vervaardigen of aanpassen van een gebitsprothese.’

Een nieuw kunstgebit? Daar nemen we alle tijd voor.
Hebt u een nieuw kunstgebit nodig? Met een ervaren team maakt 4Dental Tandtechniek alle soorten kunstgebitten, implantaatprotheses (het klikgebit), frames en plaatjes. Hierbij gaan zij zeer zorgvuldig te werk. De volgende stappen worden doorlopen:

Afspraak 1:
Tijdens dit consult wordt u goed geïnformeerd. Uw wensen en verwachtingen worden uitvoerig besproken.

Afspraak 2:
We maken de eerste afdrukken van uw mond.

Afspraak 3:
We bepalen de beethoogte en de stand van uw kaken ten opzichte van elkaar. Wij noemen dit ‘beetbepalen’.

Afspraak 4:
Het passen van uw prothese in was. Tijdens deze behandeling staan de tanden en kiezen in was opgesteld. Uw behandelaar bespreekt samen met u of u tevreden bent over hoe het kunstgebit eruit ziet. De behandelaar controleert of de beetbepaling van de vorige behandeling goed is.

Afspraak 5:
Het plaatsen van het kunstgebit. Uw nieuwe kunstgebit is nu klaar en wordt ‘geplaatst’. De pasvorm wordt goed gecontroleerd. Ook controleren wij of uw kiezen goed op elkaar komen.

Afspraak 6:
Een week na het plaatsen vindt een extra controle plaats. Wij beoordelen uw kunstgebit op diverse punten. Eventuele drukplekjes worden direct verwijderd.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.4dental.nl. Heeft u vragen die onze samenwerking betreffen of heeft u vragen over uw gebitsprothese? Leg ze voor aan uw behandelend tandarts/ preventie-assistent of bel met MondZorgPlus: 088 – 936 63 00.

‘Met geduld, ervaring en oplossingsgericht denken en combineren, kom je er. Die uitdaging met de liefde voor het vak is mijn drijfveer. Wat is een mooiere beloning dan een tevreden glimlach?’

Top