Preventie

Mondzorg begint bij preventie

Zorgafhankelijke mensen zijn ook voor hun mondverzorging vaak afhankelijk van verzorgenden of mantelzorgers. Goede mondzorg is belangrijk voor de kwaliteit van leven. Bovendien kunnen er door een slecht verzorgd gebit infecties aan de luchtwegen en longen ontstaan.

Ritme in de dagelijkse mondverzorging is dus juist erg belangrijk. Om de verzorgenden te ondersteunen heeft ons mondzorgteam een aantal instructievideo’s gemaakt met uitleg en tips ter ondersteuning van het poetsen bij zorgafhankelijke mensen, handige downloads en tips die helpen om de mondzorg te verbeteren.

Handige downloads voor de dagelijkse mondzorg

Mondzorg staat bij ons op één. Daarom bieden wij gratis handige downloads aan die helpen om de mondzorg te verbeteren! Denk aan poetsinstructies of tips bij afweergedrag.

Poetsinstructie voor eigen tanden en frame
Een gezonde mond is van levensbelang! Bij het ouder worden en bij veelvuldig medicijngebruik is het nog belangrijker om extra aandacht aan de verzorging van de mond te besteden. Download gratis onderstaand de poetsinstructie.
Poetsinstructie volledige prothese
Een gezonde mond is van levensbelang! Bij het ouder worden en bij veelvuldig medicijngebruik is het nog belangrijker om extra aandacht aan de verzorging van de mond te besteden. Download gratis onderstaand de poetsinstructie.

Tips van de maand

Elke maand delen we op onze social media kanalen: Facebook & Instagram een tip voor de mondverzorging. Volg jij ons al?

Laatste nieuws

We delen graag informatie en kennis over de actuele ontwikkelingen. Deze interessante artikelen geven je meer achtergrond over het vakgebied. 

20-01-2022
De cruciale rol van de mantelzorger bij de gezondheid van de zorgafhankelijke cliënt
Als mondzorgverlener voor zorgafhankelijke mensen zien we dat de crisis ook doorwerkt in de mondgezondheid van deze kwetsbare g...
14-03-2022
Melanie Schoenmaker: Assisteren in de ouderenmondzorg
Na gesprekken en een meeloopochtend was ik helemaal om en wist zeker dat ik dit wilde gaan doen. Ik werd aangenomen als geregis...
20-09-2021
Waarom mondzorg niet mag ontbreken in de aanpak van ondervoeding bij ouderen

Ondervoeding komt veel voor bij ouderen in verpleeghuizen. Ongeveer 25% krijgt onvoldoende voedingsstoffen binnen. Als ondervoe...

Preventietips voor het poetsen

Om de verzorgenden te ondersteunen heeft ons mondzorgteam een aantal instructievideo’s gemaakt met uitleg en tips ter ondersteuning van het poetsen bij zorgafhankelijke mensen.

Hoe houd je een gebitsprothese goed schoon?

In dit filmpje leggen wij je graag uit hoe je de gebitsprothese en de mond zelf, het beste kunt reinigen.

Vergeet niet aandacht te besteden aan implantaten

Wij leggen je graag uit welke onderdelen u goed schoon moet houden bij implantaten.

Tips om te poetsen bij cliënten met eigen tanden

Onze mondhygiëniste laat u graag zien hoe je dit goed doet.

Algemene tips & tricks

Wij geven je graag een paar tips & tricks over mogelijke problemen waar je tegenaan loopt, kijk je mee?

Op de hoogte blijven?

Wil je regelmatig geïnformeerd worden over wat er speelt op het gebied van mondzorg voor zorgafhankelijke mensen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Volg ons ook op