Hoe maken we samen van de min een plus?

Met de huidige vraagstukken in de zorgsector kan het bieden van goede mondzorg een uitdaging zijn. Denk aan de krapte in de zorg, de behoefte aan meer zorgmedewerkers, het werken met zzp’ers, het tekort aan financiële middelen en de samenwerking tussen formele en informele zorg.

Benieuwd hoe MondzorgPlus deze ‘minnen’ binnen uw zorginstelling kan omzetten naar pluspunten voor de mondzorgkwaliteit van bewoners binnen jouw zorginstelling?

Van minnen naar plussen

Wij nodigen jou uit om eens anders te kijken naar deze uitdagingen en je aandacht te vestigen op hoe we deze samen kunnen omzetten naar pluspunten. Welke van de onderstaande ‘minnen’ zijn het relevantst voor jouw zorginstelling?

– Druk op de zorg

De zorgsector ervaart krapte op de arbeidsmarkt en heeft te maken met een toenemende vergrijzing wat resulteert in een hoge werkdruk.

+ Mondzorg in eigen omgeving

MondzorgPlus biedt hoogwaardige mondzorg in de vertrouwde omgeving van de cliënt. Zo ontstaat er minder druk op de zorgmedewerkers voor het tandartsbezoek. Ook maakt dit de zorgervaring voor de bewoner aangenamer.

– Samenwerking zzp’ers

Samenwerken met zzp’ers kan leiden tot verminderde betrokkenheid, minder aansluiting bij cliëntdossiers en minder bekendheid met de gewoontes van cliënten.

+ Duidelijke werkwijze

MondzorgPlus waarborgt de samenwerking met zzp’ers door een duidelijke werkwijze die voor iedereen inzichtelijk is, kwaliteitsrapporten en eenvoudige instructies.

– Beperkte financiële middelen

De zorgsector kampt met financiële beperkingen en middelen ondanks de groeiende zorgvraag.

+ Geen extra kosten

MondzorgPlus biedt kosteloze dienstverlening en mondzorg op locatie. We behandelen op de kamer van de cliënt, zorgen voor rapportage en waarborgen naleving van richtlijnen. Dit leidt tot kostenbesparing en tijdwinst.

– Samenwerking tussen formele en informele zorg

Door de krapte in de zorg wordt er ook meer verlangd van de mantelzorger. Voor de zorginstelling kan het lastig zijn om te bepalen welke taken de mantelzorger kan uitvoeren en hoe de samenwerking met de formele zorg vorm krijgt.

+ Gemak voor mantelzorgers

MondzorgPlus biedt duidelijke instructies of persoonlijke uitleg voor mantelzorgers, vrijwilligers en familieleden. Daarnaast hoeft de cliënt niet meer naar de tandarts gebracht te worden, wat zowel voor de cliënt als de mantelzorgers tijd bespaart.

– Complexe zorgbehoefte

Bij zorgafhankelijke mensen binnen zorginstellingen zijn er complexe zorgbehoeftes. Denk aan de verschillende ziektebeelden, afweergedrag en de terminale fase.

+ Educatie zorgmedewerkers

MondzorgPlus biedt educatie op het gebied van terminale zorg. Onze preventie-assistenten geven poetsinstructies, klinische lessen en specifieke instructies om de mondgezondheid van deze cliënten te waarborgen.

Gratis klinische les of adviesgesprek?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De plus van extra aandacht

Ruim 15 jaar geleden is MondzorgPlus gestart als pionier om de mondzorg voor zorgafhankelijke mensen binnen zorginstellingen naar een hoger niveau te tillen. Inmiddels bezoeken onze professionele mondzorgteams landelijk talrijke zorginstellingen. De plus van extra aandacht staat voor het behoud van de waardigheid van de mens achter de ‘cliënt’ en het optimaal ondersteunen van de zorgmedewerker en mantelzorger. Bezoek onze kennispagina voor het meest recente nieuws en handige downloads.

20-09-2023
Mondzorg binnen Amaliazorg goed geborgd
Mondzorg binnen Amaliazorg goed geborgd Home Sinds 2017 werkt MondzorgPlus samen met Amaliazorg, een zorgorga...
02-10-2023
HKZ-certificering bekrachtigt kwalitatieve werkwijze MondzorgPlus
MondzorgPlus is gecertificeerd voor de HKZ-norm Mondzorg. Dagelijks zetten we ons in voor de best mogelijke zorg voor onze clië...
14-11-2022
Kan multidisciplinaire samenwerking bijdragen aan een betere (mond)gezondheid?
De dagelijkse mondverzorging van kwetsbare en zorgafhankelijke mensen krijgt vandaag de dag nog steeds niet overal de aandacht ...

Op de hoogte blijven?

Wil je regelmatig geïnformeerd worden over wat er speelt op het gebied van mondzorg voor zorgafhankelijke mensen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Volg ons ook op