logo
Bel nu voor een oriënterend gesprek: 088 - 936 63 00 call-to-action

MondZorgPlus: aandacht voor mondzorg bij kwetsbare ouderen

Wekelijks vertrouwen duizenden zorgbehoevende ouderen in woonzorgcentra de zorg voor hun mond, gebit of gebitsprothese toe aan de tandartsen, mondhygiënisten, preventie assistente, tandprothticus en klinisch prothese technici van MondZorgPlus. In hun vertrouwde omgeving nemen wij alle tijd om mondzorg te verlenen en aandacht te schenken aan een goede mondverzorging. Aandacht voor het persoonlijk welzijn van cliënten én het professioneel ontzorgen van de zorginstelling en -medewerkers staan voorop bij onze dienstverlening. (lees hier meer over onze werkwijze)

Passende oplossingen

Met oog voor de kwetsbaarheid van onze cliënten gaat onze aandacht primair uit naar goede verzorging, hygiëne en preventie; niet zozeer naar belastende (pijnlijke) tandheelkundige behandelingen. We bieden te allen tijde oplossingen die passend en uitvoerbaar zijn.

Ervaren en vakbekwame tandartsen

Ons team van circa 60 ervaren en vakbekwame tandartsen, mondhygiënisten, preventie assistente, tandprothticus en klinisch prothese technici hebben veel ervaring met de zorg voor de kwetsbare (oudere) mens. Zij zijn bij uitstek in staat om eventuele tandheelkundige problemen in het perspectief van de omstandigheden te plaatsen.

Samen werken aan betere mondzorg

MondZorgPlus werkt voor en mét woonzorgcentra en werkt tevens nauw samen met zorgverzekeraars, universitaire onderzoeksinstellingen en andere stakeholders, om structurele mondzorg voor kwetsbare ouderen op de kaart te krijgen. MondZorgPlus was in 2006 de eerste praktijk die zich volledig richt op zorg aan verpleeghuisbewoners. We gingen van start in de provincie Noord-Brabant; inmiddels is ons werkgebied flink uitgebreid. U kunt ons ook tegenkomen in woonzorgcentra in Zeeland, Utrecht, de regio Rotterdam-Den Haag en Amsterdam en omstreken.

Top