logo
Bel nu voor een oriënterend gesprek: 088 - 936 63 00 call-to-action

Hoe het toeval leidt tot een missie:
goede mondzorg voor kwetsbare mensen

‘Een zomerdag in 2005. Ik bezoek een familielid in woonzorgcentrum De Riethorst, in het Brabantse dorp Geertruidenberg. Ik word staande gehouden; ‘heb je even tijd?’. De directeur windt er geen doekjes om. De tandarts die is verbonden aan De Riethorst stopt met zijn werkzaamheden en er wordt naarstig naar een goede opvolger gezocht. Of ik interesse heb? Nog dezelfde avond begin ik plannen te maken en ik zeg ‘ja’. En zo beland ik als tandarts per toeval in deze vorm van mondzorg.

Het is dankbaar werk dat ik bij De Riethorst doe, maar het zet me ook aan het denken. Graag besteed ik meer tijd aan preventie, ik wil niet alleen tandheelkundige hulp bieden bij klachten. In juni 2006 start ik met Mondzorg voor Zorginstellingen, dat uitgroeit tot MondZorgPlus.

Ik ben de eerste tandarts in ons land die een dergelijke praktijk start. Al snel blijkt dat het voldoet aan een belangrijke behoefte. Logisch, want er komen steeds meer kwetsbare mensen met eigen kiezen en tanden. Op dit gebit waren ze altijd trots en erg zuinig. Met het MondZorgPlus-team wil ik er alles aan doen om, als het onderhoud moeilijker wordt, het gebit samen met deze mensen goed te blijven onderhouden en levensbestendig te maken.

Met een geheel eigen visie geven wij deze missie dagelijks inhoud en betekenis. Inmiddels helpen we al vele honderden ouderen met goede mondzorg. We bezoeken ze in hun eigen woonomgeving. Met onze zorg dragen we niet alleen bij aan een schone en frisse mond, maar ook aan hun algehele gezondheid, goede sociale contacten en daarmee een betere kwaliteit van leven. En daar ben ik best trots op.’

Corné de Bruijn, tandarts-geriatrie

P.S. In 2006 ging ik in mijn eentje van start; inmiddels ben ik omringd door een team van ervaren en betrokken tandprofessionals die mijn missie delen. Maak hier kennis met ze.

Top