De toekomst begint bij MondzorgPlus

15-03-2022

De groei van afgelopen jaren vraagt uiteraard om meer aandacht voor processen, kwaliteit en innovatie om die groei bij te houden en door te blijven ontwikkelen. Niet alleen op tandheelkundig vlak, maar zeker ook op het gebied van service en persoonlijke aandacht. Ook dit jaar staan er weer mooie projecten op onze agenda.

HKZ-certificering

Kwaliteit binnen de zorg is essentieel. Daarbij spelen goede protocollen een belangrijke rol. Al vrij vlot na de start van MondzorgPlus zijn wij gaan werken volgens de normen van HKZ, Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. HKZ staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn. Dit jaar willen we het ook aantoonbaar maken door het certificaat HKZ te behalen. Tevens vermelden wij met trots dat het afgelopen jaar het visitatiemodel van MondzorgPlus is geaccrediteerd door het KRT.

 

E-learning

MondzorgPlus gelooft in preventie en met name in de effectiviteit van preventie. Ten behoeve van preventie geven wij al jaren persoonlijke klinische lessen aan zorgmedewerkers. Deze zijn gericht op goede mondverzorging, waarbij interactiviteit en de mogelijkheid om ‘hands on’ te oefenen van belang zijn om de vaardigheden goed te laten beklijven. Door het tekort in de zorg zien we ook dat die trainingstijd van zorgmedewerkers veel beperkter is geworden. Een oplossing is om meer e-learning in te zetten. Deze is alom beschikbaar. Juist vanwege het belang van preventie heeft MondzorgPlus ervoor gekozen om een eigen e-learning te ontwikkelen, omdat we geloven in de inhoudelijke kwaliteit van onze eigen klinische lessen. We verwachten deze e-learning in het tweede kwartaal aan te kunnen bieden. Tevens verwachten wij eind maart een omgeving open te kunnen stellen waar nog veel meer preventietips beschikbaar zullen zijn voor onze zorginstellingen. Niet alleen nuttig voor zorgmedewerkers, maar zeker ook voor de mantelzorgers die hopelijk steeds meer een handje zullen helpen om de zorgmedewerkers te ontlasten en de mondgezondheid van zorgafhankelijke mensen op een goed niveau te houden.

 

Uitbreiding

In 2016 is MondzorgPlus verhuisd naar een groter pand. Door de aanhoudende groei is het nu tijd om ons sterilisatie center weer verder uit te breiden. Behalve uitbreiding vanwege groei hebben we tevens meer ruimte nodig om invulling te geven aan ons pilot project om inclusiviteit te bevorderen. Afgelopen najaar heeft MondzorgPlus namelijk de Challenge Tech for Inclusion award gewonnen. Binnen deze pilot geven wij mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de kans om te werken. Dit maken wij mogelijk door de inzet van speciale technologie. Zij zullen ons gaan helpen bij het vullen van onze koffers met tandartsmaterialen, waarmee onze mondzorgteams op locatie werken.

 

Innovatie

Gezien de vlotte toename van het aantal ouderen in combinatie met een afname van zorgmedewerkers is het van belang om te innoveren. De mondverzorging van zorgafhankelijke mensen moet tenslotte op niveau blijven. Hierbij kijken wij met name naar oplossingen op het gebied van mondzorg om de zorgmedewerkers en mantelzorgers nog beter te kunnen ondersteunen. Op dit moment zijn wij aan het onderzoeken of wij een speciale opzetborstel met een indrukwekkende poetskwaliteit kunnen introduceren in Nederland. Dit is zowel goed voor de kwaliteit van mondverzorging als de beperkte tijd die zorgmedewerkers hebben.

Kortom, wij hebben veel ambities en dit is slechts een aantal projecten waar wij aan werken. We verheugen ons op toekomst.

 

Laatste nieuws

08-12-2023
Participatie van mensen met afstand tot arbeidsmarkt vergroot het arbeidspotentieel en verlicht de druk in tijden van krapte
Participatie van mensen met afstand tot arbeidsmarkt vergroot het arbeidspotentieel en verlicht de druk in tijden van krapte ...
16-10-2023
Anders werken binnen de zorg: een intensievere samenwerking tussen informele en formele zorg
Onder het motto ‘ouder worden, jezelf blijven’ biedt zorgorganisatie Groenhuysen overwegend ouderen de mogelijkheid om op eigen...
02-10-2023
HKZ-certificering bekrachtigt kwalitatieve werkwijze MondzorgPlus
MondzorgPlus is gecertificeerd voor de HKZ-norm Mondzorg. Dagelijks zetten we ons in voor de best mogelijke zorg voor onze clië...

Op de hoogte blijven?

Wil je regelmatig geïnformeerd worden over wat er speelt op het gebied van mondzorg voor zorgafhankelijke mensen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Volg ons ook op