Ontdek het Mondzorg+Memory spel!

 

Ben je werkzaam bij een zorginstelling voor zorgafhankelijke ouderen of mensen met een beperking? Dan is dit spel iets voor jou!

Met het Mondzorg+Memory spel loop je op een speelse manier door alle stappen voor een goede dagelijkse mondverzorging. Het is een geheugensteun voor de zorgmedewerker en mantelzorger. Maar kan ook handig zijn voor de bewoner zelf, zodat de mondzorg goed uitgevoerd kan worden. Bestel het Mondzorg+Memory spel via onderstaande button.

Belangrijk: per zorginstelling* kan maximaal één spel besteld worden. Meer informatie? Stuur dan een e-mail naar relatiebeheer@mondzorgplus.nl.

*Een zorginstelling gevestigd in Nederland, waar kwetsbare ouderen of mensen met een verstandelijke beperking verblijven die een WLZ met behandelindicatie hebben.

Speel een spelletje memory met elkaar

Leg (samen) de dagindeling klaar

Leg (samen) de juiste poetsvolgorde neer

Hoe kun je het spel toepassen?

Het spel kan op verschillende manieren toegepast worden: het spelen van memory, het maken van een dagindeling en het neerleggen van de kaartjes in de juiste poetsvolgorde. In deze video leggen we per toepassing de spelregels uit.

 

1: Speel een spelletje memory!

Klaar voor een spelletje memory? Schud de kaarten goed door elkaar en leg alle kaartjes ondersteboven op de tafel. Om de beurt mag je twee kaartjes omdraaien. Als de kaartjes bij elkaar horen, dan mag je de twee kaartjes pakken en nog een keer kaartjes omdraaien. Als de twee kaartjes niet hetzelfde zijn, dan draai je de kaartjes weer om en is de andere speler aan de beurt. Het spel is afgelopen als alle kaartjes gepakt zijn. Wie heeft de meeste MondzorgPlus kaartjes? Dat is de winnaar!

 

2: Leg (samen) de dagindeling klaar!

Ga je de dagindeling samen of voor de bewoner klaarleggen? Pak dan de kaartjes en leg deze in de volgorde die voor de bewoners en jou het beste passen bij de dag. Als niet alle kaartjes van toepassing zijn, dan kun je deze terug in de doos leggen.

 

3: Leg (samen) de juiste poetsvolgorde neer!

Wil je enkel de poetsvolgorde klaarleggen als geheugensteun voor een goede mondverzorging? Leg de kaartjes in de gebruikelijke volgorde waarin de bewoner en jij de tanden en/of prothese poetsen.

Relevante artikelen

16-10-2023
Anders werken binnen de zorg: een intensievere samenwerking tussen informele en formele zorg
Onder het motto ‘ouder worden, jezelf blijven’ biedt zorgorganisatie Groenhuysen overwegend ouderen de mogelijkheid om op eigen...
24-02-2023
Goede mondzorg voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking
Goede mondzorg voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking Home Veel mensen met een verstande...
14-11-2022
Kan multidisciplinaire samenwerking bijdragen aan een betere (mond)gezondheid?
De dagelijkse mondverzorging van kwetsbare en zorgafhankelijke mensen krijgt vandaag de dag nog steeds niet overal de aandacht ...

Op de hoogte blijven?

Wil je regelmatig geïnformeerd worden over wat er speelt op het gebied van mondzorg voor zorgafhankelijke mensen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Volg ons ook op