Mondzorg op locatie voor zorgafhankelijke ouderen

Mondzorg op locatie voor zorgafhankelijke ouderen

Zorgafhankelijke ouderen en mondzorg is complex. Nu ouderen steeds langer zelfstandig wonen, krijgt de verzorging van het gebit vaak niet genoeg aandacht. Met als gevolg dat de mondgezondheid onder de maat is op het moment dat kwetsbare ouderen naar een zorginstelling verhuizen. Bovendien vraagt de behandeling van kwetsbare ouderen – zoals mensen met dementie – om een andere aanpak. Maar hoe geef je zorg nu de aandacht die het verdient, terwijl de druk op je zorgmedewerkers al zo hoog is? MondzorgPlus ontzorgt jouw zorginstelling met mondzorg op locatie in de ouderenzorg. 

 

Samenwerking met Zorgwaard

Sinds 2016 werken Zorgwaard (elf locaties in de regio Hoeksche Waard, Z-H) en MondzorgPlus samen. Maroesjka Radder, Manager Behandeling & Welzijn: ‘Wat heel bijzonder is: in korte tijd is onze samenwerking zó hecht geworden, dat ik mijn aanspreekpunt bij MondzorgPlus al bijna als collega zie. Ik kan oprecht stellen dat in álle opzichten aan onze verwachtingen wordt voldaan. Dat is mede te danken aan onze gezamenlijke, gedegen voorbereiding.’ Lees meer over de samenwerking. 

Mondzorginstructiepakket voor zorgafhankelijke ouderen
Tandenpoetsen is belangrijk voor de algehele gezondheid en zorgt ervoor dat iedereen zich fris en verzorgd voelt. Dit geldt ook voor ouderen binnen zorginstellingen of zorgafhankelijke ouderen.
Whitepaper: Samen werken aan goede (mond)zorg voor zorgafhankelijke ouderen
Eén van de dingen die beter kunnen – of liever gezegd, beter móeten – is de dagelijkse mondverzorging. De mond krijgt namelijk niet in ieder verpleeghuis de aandacht die nodig is. Kan multidisciplinaire samenwerking dit verbeteren? Zo ja, wat is daarvoor nodig?

Mondzorg met oog voor de cliënt

Kies je voor MondzorgPlus, dan kies je voor mondzorg met oog voor jouw cliënten. Hun welzijn en waardigheid staat altijd voorop. Daarom behandelt een vast mondzorgteam de cliënt in de eigen woonomgeving, dat zorgt voor rust en een vertrouwd gevoel. Onze tandartsen, mondhygiënisten en preventie-assistenten hebben veel ervaring met ouderen. Ze stemmen hun aanpak af op het ziektebeeld, medicijngebruik en de lichamelijke- en geestelijke conditie van de cliënt.

 

Oog voor de zorginstelling

Aandacht voor de cliënt betekent ook aandacht voor de zorginstelling. Samen organiseren we kwalitatief hoogwaardige mondzorg in jouw organisatie: van de implementatie van een mondzorgsysteem tot klinische lessen over dagelijkse mondverzorging voor verzorgenden. Op deze manier voldoet jouw instelling niet alleen aan de richtlijn Mondzorg, maar maak je mondzorg ook meetbaar.

 

De plus van extra aandacht

✔ Behandeling in vertrouwde omgeving
✔ Welzijn van cliënten staat voorop
✔ Coaching verzorgenden in dagelijkse mondverzorging
✔ Inzicht en sturing in de kwaliteit van mondzorg

Wil je meer weten over hoe wij de mondzorg in jouw instelling voor je kunnen organiseren? Bel direct naar 088 – 936 63 00 of vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Meer over onze werkwijze
Optimaal georganiseerde en doelmatige mondzorg leveren aan zorgafhankelijke mensen, dat is waar MondzorgPlus voor staat. We behandelen zorgafhankelijke mensen verblijvend in woonzorgcentra in hun eigen vertrouwde omgeving. Daarbij staat de gezondheid, het welbevinden én de waardigheid van onze cliënten voorop.
Meer over ons
MondzorgPlus heeft als missie de mondzorg voor zorgafhankelijke mensen binnen zorginstellingen kwalitatief op een hoog niveau te brengen, waarbij zowel de cliënt als de zorginstelling de aandacht krijgen die ze verdienen. Een schone, verzorgde mond en een goed functionerend gebit levert een bijdrage aan het behoud van de waardigheid van de kwetsbare cliënt.

Goede mondzorg begint bij meten

Start de MondzorgMeter en ontdek gelijk hoe het met de kwaliteit van mondzorg binnen jouw organisatie gesteld is.

Gerelateerde artikelen

14-11-2022
Kan multidisciplinaire samenwerking bijdragen aan een betere (mond)gezondheid?
De dagelijkse mondverzorging van kwetsbare en zorgafhankelijke mensen krijgt vandaag de dag nog steeds niet overal de aandacht ...
09-08-2022
Het belang van dagelijkse mondverzorging voor zorgafhankelijke mensen
Hoe is het gesteld met de huidige mondgezondheid van zorgafhankelijke mensen? Wat zijn de gevolgen van slechte mondverzorging?
13-12-2022
Inzet van slimme tools verbetert dagelijkse mondzorgverzorging bij Amaliazorg
Hoe kan de dagelijkse mondverzorging het beste verbeterd worden onder zorgafhankelijke ouderen die dit zelf niet meer kunnen? M...

Hoe maken we samen van de min een plus?

Met de huidige vraagstukken in de zorgsector kan het bieden van goede mondzorg een uitdaging zijn. Denk aan de krapte in de zorg, de behoefte aan meer zorgmedewerkers, het werken met zzp’ers, het tekort aan financiële middelen en de samenwerking tussen formele en informele zorg.

Benieuwd hoe MondzorgPlus deze ‘minnen’ binnen uw zorginstelling kan omzetten naar pluspunten voor de mondzorgkwaliteit van bewoners binnen jouw zorginstelling?

Op de hoogte blijven?

Wil je regelmatig geïnformeerd worden over wat er speelt op het gebied van mondzorg voor zorgafhankelijke mensen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Volg ons ook op