Mondzorg op locatie voor zorgafhankelijke ouderen

Zorgafhankelijke ouderen en mondzorg is complex. Nu ouderen steeds langer zelfstandig wonen, krijgt de verzorging van het gebit vaak niet genoeg aandacht. Met als gevolg dat de mondgezondheid onder de maat is op het moment dat kwetsbare ouderen naar een zorginstelling verhuizen. Bovendien vraagt de behandeling van kwetsbare ouderen – zoals mensen met dementie – om een andere aanpak. Maar hoe geef je zorg nu de aandacht die het verdient, terwijl de druk op je zorgmedewerkers al zo hoog is? MondzorgPlus ontzorgt jouw zorginstelling met mondzorg op locatie in de ouderenzorg. 

Mondzorg met oog voor de cliënt

Kies je voor MondzorgPlus, dan kies je voor mondzorg met oog voor jouw cliënten. Hun welzijn en waardigheid staat altijd voorop. Daarom behandelt een vast mondzorgteam de cliënt in de eigen woonomgeving, dat zorgt voor rust en een vertrouwd gevoel. Onze tandartsen, mondhygiënisten en preventie-assistenten hebben veel ervaring met ouderen. Ze stemmen hun aanpak af op het ziektebeeld, medicijngebruik en de lichamelijke- en geestelijke conditie van de cliënt.

 

Oog voor de zorginstelling

Aandacht voor de cliënt betekent ook aandacht voor de zorginstelling. Samen organiseren we kwalitatief hoogwaardige mondzorg in jouw organisatie: van de implementatie van een mondzorgsysteem tot klinische lessen over dagelijkse mondverzorging voor verzorgenden. Op deze manier voldoet jouw instelling niet alleen aan de richtlijn Mondzorg, maar maak je mondzorg ook meetbaar.

 

De plus van extra aandacht

✔ Behandeling in vertrouwde omgeving
✔ Welzijn van cliënten staat voorop
✔ Coaching verzorgenden in dagelijkse mondverzorging
✔ Inzicht en sturing in de kwaliteit van mondzorg

Wil je meer weten over hoe wij de mondzorg in jouw instelling voor je kunnen organiseren? Bel direct naar 088 – 936 63 00 of vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Goede mondzorg begint bij meten

Start de MondzorgMeter en ontdek gelijk hoe het met de kwaliteit van mondzorg binnen jouw organisatie gesteld is.

Whitepaper: Samen werken aan goede (mond)zorg voor zorgafhankelijke ouderen
Eén van de dingen die beter kunnen – of liever gezegd, beter móeten – is de dagelijkse mondverzorging. De mond krijgt namelijk niet in ieder verpleeghuis de aandacht die nodig is. Kan multidisciplinaire samenwerking dit verbeteren? Zo ja, wat is daarvoor nodig?
Mondverzorging bij cliënt zonder tanden en prothese
Een gezonde mond is van levensbelang! Bij het ouder worden en bij veelvuldig medicijngebruik is het nog belangrijker om extra aandacht aan de verzorging van de mond te besteden. Download gratis onderstaand de poetsinstructie.

Op de hoogte blijven?

Wil je regelmatig geïnformeerd worden over wat er speelt op het gebied van mondzorg voor zorgafhankelijke mensen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Volg ons ook op