Klinische lessen

MondzorgPlus medewerkers

Basis klinische lessen

Preventie is de sleutel tot het voorkomen van mondproblemen. Dit begint met een goede dagelijkse mondverzorging. MondzorgPlus organiseert klinische lessen om zorginstellingen te ondersteunen bij de dagelijkse mondverzorging. Deze educatie is geaccrediteerd voor BIG-geregistreerde zorgverleners en verzorgenden die lid zijn van de V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland). Voor meer informatie over preventie, bekijk onze preventiepagina.

Voor wie zijn de klinische lessen van belang?

Onze klinische lessen zijn van belang voor zorgmedewerkers en gericht op zorginstellingen. We bieden specifieke lessen voor zowel zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking als voor zorginstellingen met zorgafhankelijke ouderen.

 

Inhoud van een klinische les

Tijdens een klinische les behandelt een ervaren trainer de gezondheidsrisico’s van een slecht onderhouden mond. Daarnaast lichten we toe wat goede mondverzorging inhoudt voor de betreffende doelgroep, bespreken wij diverse mondsituaties en geven tips en tricks hoe je de mond goed kunt verzorgen. Een klinische les duurt gemiddeld anderhalf uur en wordt klassikaal gegeven op de locatie van de zorginstelling.

Praktische informatie

Handig om te weten voor de klinische lessen:

  • Doelgroep: zorgmedewerkers binnen zorginstellingen voor zowel mensen met een verstandelijke/meervoudige beperking als voor zorginstellingen met zorgafhankelijke ouderen.
  • Locatie: de les wordt klassikaal gegeven op locatie van de instelling
  • Duur: 1,5 uur
  • Omvang groep: maximaal 20 cursisten per les
  • Data/tijdstip: op aanvraag
  • Accreditatie: deelname aan deze module levert 2 accreditatiepunten op voor BIG geregistreerde zorgverleners die lid zijn van de V&VN

Aanvullende losse modules

Wanneer de zorgmedewerkers de basiscursus reeds hebben gevolgd, is het mogelijk om hierna kennis uit te breiden door het volgen van verdiepende modules met specifieke aandachtsgebieden die vaker voorkomen bij zorgafhankelijke mensen. In deze aanvullende modules wordt vanuit een ander perspectief aandacht besteed aan mondzorg en mondverzorging. Ook hierbij worden handvatten gegeven en aandachtspunten besproken.

Voor de volgende onderdelen kunnen afzonderlijke modules geboekt worden:

✔ Module preventie en mondgezondheid
✔ Module speeksel(klieren) en mondgezondheid
✔ Module medicijngebruik en mondgezondheid
✔ Module aandacht voor uitneembare voorzieningen
✔ Module mondzorg in de terminale fase

Bij interesse voor één van deze onderdelen kunt u contact opnemen met relatiebeheer@mondzorgplus.nl

Meld je aan voor een klinische les, of vraag om meer informatie!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.