Educatie bij MondzorgPlus

Binnen MondzorgPlus hechten wij veel waarde aan educatie, zowel voor onze eigen medewerkers als voor mensen waar wij mee samenwerken. Bewustwording creëren rondom mondzorg en mondverzorging is een belangrijke pijler binnen onze organisatie. Regelmatig zien wij terug dat mondzorg en mondverzorging een ondergeschoven kindje zijn. Om ervoor te zorgen dat iedereen binnen de zorginstelling op een goede manier aan de slag gaat met mondzorg, is het belangrijk om elke zorgverlener die betrokken is bij de cliënt te voorzien van de juiste kennis en educatie. Wij hebben een breed aanbod aan educatieve mogelijkheden, hieronder worden de diverse onderdelen nader toegelicht.

Goede mondverzorging

Goede mondverzorging en een gezonde mond zijn belangrijk voor de kwaliteit van leven. Bij kwetsbare mensen gaat de mondgezondheid sneller achteruit, terwijl het juist voor deze doelgroep heel belangrijk is om pijnloos te kunnen eten, praten en lachen. Preventie is de sleutel tot het voorkomen van mondproblemen. Dit begint met een goede dagelijkse mondverzorging. Daarom is aandacht voor en kennis van mondzorg bij kwetsbare mensen van groot belang. Goede educatie zorgt ervoor dat elke betrokken zorgverlener mondverzorging kan geven bij kwetsbare mensen.

‘Over het algemeen genomen is de medewerking vanuit de zorg bij coaching on the job heel goed, ze geven aan het fijn te vinden om direct tips en tricks te krijgen bij een cliënt waarbij de mondzorg soms moeizamer verloopt.’

– Erna Krikke, preventie-assistent bij MondzorgPlus

Op de hoogte blijven?

Wil je regelmatig geïnformeerd worden over wat er speelt op het gebied van mondzorg voor zorgafhankelijke mensen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Volg ons ook op