Educatie

Klinische lessen

Preventie voorkomt mondproblemen. Deze preventie start met een goede dagelijkse mondverzorging. Om de verzorgenden in instellingen te ondersteunen bij de dagelijkse mondzorg organiseert MondzorgPlus klinische lessen. Deze educatie is geaccrediteerd voor BIG geregistreerden en voor verzorgenden die lid zijn van de V&VN. Meer lezen over preventie? Bekijk onze preventiepagina.

Naast de klinische lessen verzorgt MondzorgPlus tevens trainingen voor aandachtsvelders en zijn er verschillende verdiepingsmodules ontwikkeld, zoals onder andere de module palliatieve mondzorg en omgaan met afweergedrag.

E-learning

Gezien de druk op tijd binnen de ouderenzorg is het soms niet haalbaar om de klinische lessen fysiek te volgen. Daarom hebben we tevens een e-learning Mondzorg binnen de ouderenzorg ontwikkeld in samenwerking met Vakbekwaam in de Zorg. Deze e-learning cursus biedt je handvatten om de mond van zorgafhankelijk mensen goed te verzorgen, zodat zij een gezonde mond behouden en goed kunnen blijven eten. Na het volgen van deze e-learning weet jij alles over de mond en het toepassen van mondverzorging bij kwetsbare ouderen.

Met de zorginstelling bepalen we wat de optimale samenstelling is van een gedegen opleidingsplan voor de verzorgenden. Door middel van bewustmakingsacties blijven we het belang van dagelijkse mondzorg onder de aandacht brengen bij alle betrokkenen.

Wil je meer informatie over deze e-learning? Neem dan contact met ons op.

Coaching on the Job

Sommige situaties vragen om meer concrete begeleiding. In deze situaties kunnen de preventie-assistenten van MondzorgPlus de verzorgenden coachen bij de dagelijkse mondverzorging. Elke mond is anders en elk mens reageert anders. De ervaring en praktische instructie van de preventie-assistent geeft goede handvatten hoe te handelen in afwijkende situaties.

Relevante artikelen

20-09-2021
Waarom mondzorg niet mag ontbreken in de aanpak van ondervoeding bij ouderen

Ondervoeding komt veel voor bij ouderen in verpleeghuizen. Ongeveer 25% krijgt onvoldoende voedingsstoffen binnen. Als ondervoe...
01-07-2021
Alles wat je moet weten over de materiële controle van mondzorg
Een materiële controle door het zorgkantoor, elke zorginstelling krijgt er vroeg of laat mee te maken. Wat kun je als zorgaanbi...
20-04-2021
De uitdaging van goede mondzorg binnen de gehandicaptenzorg
Mondzorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking is niet eenvoudig, aldus Natasja Drewes, Kwaliteitsmanager bij Mondzorg...

Op de hoogte blijven?

Wil je regelmatig geïnformeerd worden over wat er speelt op het gebied van mondzorg voor zorgafhankelijke mensen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Volg ons ook op