Poetsinstructie voor kronen en bruggen

De dagelijkse mondverzorging bij ouderen en mensen met een (verstandelijke) beperking kan soms een uitdaging zijn. Om zorgmedewerkers, mantelzorgers en familieleden te ondersteunen hebben we diverse poetsinstructies ontwikkeld zoals de poetsinstructie voor kronen en bruggen.

Print de poetsinstructies en deel ze uit of hang ze op binnen de zorginstelling, zodat iedereen die helpt bij de dagelijkse mondzorg kan bijdragen aan de algehele (mond)gezondheid van de bewoners!

 

Download de poetsinstructie voor kronen en bruggen

Wil je de poetsinstructie voor kronen en bruggen ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over MondzorgPlus

Ruim 15 jaar geleden bracht tandarts Corné de Bruijn een bezoek aan een aantal bewoners van een zorginstelling. Er bleek géén aandacht te zijn voor de mondzorg van de bewoners, terwijl juist zij afhankelijk zijn van de goede zorg van anderen. Dit maakte dat Corné de mondzorg voor hen serieus wilde aanpakken. Anno 2022 viert MondzorgPlus haar 15de verjaardag en is ze van een pionierende tandarts uitgegroeid tot een landelijke mondzorgverlener voor zorgafhankelijke mensen. Dit jubileum is een bijzonder moment waar we met trots terugkijken op de afgelopen jaren. We verheugen ons op de toekomst waarin we onze missie voortzetten: álle zorgafhankelijke mensen binnen zorginstellingen verzekeren van goede mondzorg. Lees ons hele jubileum verhaal hier verder.

Gerelateerde artikelen

24-02-2023
Goede mondzorg voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking
Goede mondzorg voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking Home Veel mensen met een verstande...
22-06-2022
Hoe ga je om met afweergedrag?
Bij kwetsbare mensen zie je soms afweergedrag ontstaan op het gebied van mondzorg, maar ook bij algemene dagelijkse levensverri...
14-11-2022
Kan multidisciplinaire samenwerking bijdragen aan een betere (mond)gezondheid?
De dagelijkse mondverzorging van kwetsbare en zorgafhankelijke mensen krijgt vandaag de dag nog steeds niet overal de aandacht ...