10 tips bij afweergedrag en weigering van mondzorg

De mondverzorging van zorgafhankelijke mensen is niet altijd eenvoudig. Soms willen mensen de mond niet open doen of begrijpen niet goed wat er gaat gebeuren. Toch is het van essentieel belang om de mond goed te blijven verzorgen om de gezondheid op peil te houden of simpelweg ervoor te zorgen dat mensen kunnen blijven kauwen en dus goed eten. Bovendien is het voor iedereen belangrijk om er verzorgd uit te zien en niet in een sociaal isolement te raken vanwege onvoldoende hygiëne. Hoe ga je om met afweergedrag en weigering van mondzorg? We delen 10 tips die kunnen helpen om in lastige situaties toch de medewerking te verkrijgen bij het verzorgen van de mond. Meer mondverzorgingstips vind je op deze pagina.

PDF 10 Tips bij afweergedrag

 

Download de PDF voor afweertips

Wil je de PDF met de 10 tips bij afweergedrag en weigering van mondzorg als download ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de hoogte blijven?

Wil je regelmatig geïnformeerd worden over wat er speelt op het gebied van mondzorg voor zorgafhankelijke mensen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Volg ons ook op