Business development manager

Functieprofiel Business development manager

Is het leggen van nieuwe contacten en het zoeken van nieuwe kansen in de markt jouw tweede natuur? Ben jij die gedreven sales professional met ervaring en gevoel voor nuance in de zorgmarkt die onze organisatie helpt om new business te genereren? Wij zoeken een teamplayer die houdt van het verkoopspel en energie krijgt van het sluiten van een deal met een mooie prospect. Herken jij jezelf hierin?

Als Business Development Manager herken je kansen in de markt van mondzorg voor zorgafhankelijke mensen in zorginstellingen. Jij vindt klanten, die net zo enthousiast worden als wij, over onze tandheelkundige dienstverlening binnen zorginstellingen. Je initieert het klantcontact en bent dagelijks bezig met kansen signaleren, sales en netwerken. Je bent een bruggenbouwer tussen tandheelkundige zorg en de behoefte van de zorginstelling om ontzorgd te worden. Een functie waarbij je input verzamelt uit de markt, advies geeft, offertes opstelt en de stap maakt van offerteaanvraag naar concrete opdrachten. Jij bent die volwaardige gesprekspartner voor zorginstellingen die de best georganiseerde mondzorg willen voor hun zorgafhankelijke cliënten. Kortom, een rol waarin je de vrijheid hebt om vanuit je eigen rol en expertise het verschil te maken en de organisatie kunt helpen groeien en ontwikkelen!
De segmenten die MondzorgPlus bedient zijn de woon(zorg)centra voor kwetsbare ouderen en mensen met (verstandelijke) beperking door heel Nederland met een servicekantoor in Raamsdonksveer. Ter uitbreiding van ons team zoeken wij een business development manager met voldoende affiniteit met de zorgmarkt. Het liefst woonachtig in het midden van het land, gezien de landelijke spreiding van onze klanten.

Taken en verantwoordelijkheden

 • jaarlijks een marktbewerkingsplan opstellen en uitvoeren n.a.v. het strategische bedrijfsplan
  realiseren van gestelde doelen ten aanzien van new business;
 • initiëren en onderhouden van contacten met prospects en hen adviseren bij de invulling van mondzorg;
 • bijhouden vakinformatie en bezoeken vakbijeenkomsten (o.a.beurzen);
 • input leveren aan marketing voor het verspreiden van relevante content over mondzorg binnen zorginstellingen
  opdracht geven voor lead genererende campagnes aan marketing;
 • signaleert relevante marktontwikkelingen en draagt bij aan een doorvertaling naar acties

Functie-eisen

 • Je deinst niet terug voor het behalen van targets. In je eerdere werk (bijvoorbeeld als salesmanager, artsenbezoeker of business developer) heb je bewezen succesvol te zijn in het werven van klanten. Daarmee draag je bij aan de groei van deze klantenportefeuille over een langere periode;
 • Je ziet en creëert kansen bij potentiële klanten. Je opent deuren en weet een brug te slaan naar nieuwe zorginstellingen. Je hebt een open blik op waar gedeelde doelen en interesses aanknopingspunten kunnen bieden en weet je netwerk gericht te onderhouden en aan te spreken;
 • Je geeft inhoudelijk vorm aan de ontwikkelingen in de markt. Je hebt interesse in en gevoel voor wat er speelt bij zorginstellingen. Je kunt in gesprek met toekomstige klanten en inhoudelijke thema’s vanuit eerste hoofdlijnen verder ontwikkelen, waarbij je put uit je brede maatschappelijke belangstelling en interesse in zorgvraagstukken. Daarbij kijk je vooruit naar hoe de samenwerking kan worden bereikt en begeleid je klanten gedurende de onderzoeksperiode;
 • Je bent zowel strategisch als praktisch sterk. Je bent bedenker van ideeën, strategie en aanvliegroutes, brengt dit vervolgens zelf in de praktijk en krijgt hier energie van. Het past je goed om continu te wisselen van onderwerp, denkniveau en stakeholder. Je bent oplossings- en resultaatgericht. Je hebt affiniteit met marketingcommunicatie. De werkzaamheden vereisen een senior en HBO werk- en denkniveau.

Ons aanbod

 • Een ondernemende en verantwoordelijke rol in een maatschappelijke omgeving, waarin je jezelf snel kunt ontwikkelen;
 • De kans om elke dag bij te dragen aan relevante zorg en de vooruitgang hiervan;
 • Contact met een groot actief netwerk van zorginstellingen;
 • Onderdeel zijn van een hecht, professioneel en persoonlijk team die successen graag met elkaar viert, elkaar motiveert en ondersteunt;
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden.

De sfeer is open en vriendelijk. We werken zelfstandig, maar zijn nauw verbonden met elkaar. We zijn gedreven, en er is ook ruimte voor plezier. MondzorgPlus is een middelgrote organisatie met ambities. De lijnen zijn kort, als team handelen we snel maar altijd met oog voor alle belangen. De arbeidsvoorwaarden zijn goed; waar nodig bieden we maatwerk. Hierin zijn we niet uniek. Waar we wel uniek in zijn is dat we mondzorg voor kwetsbare mensen zien als maatschappelijke missie. Dat drijft ons!

Arbeidsvoorwaardenpakket

Voor deze functie bieden wij een passend arbeidsvoorwaardenpakket, incl. bonusregeling en bedrijfsauto. De contractomvang is 32 uur per week. Wil je fulltime werken? Dat is ook mogelijk. In eerste instantie wordt een arbeidsovereenkomst geboden voor de duur van 12 maanden, met de mogelijkheid tot omzetting voor onbepaalde duur bij gebleken geschiktheid.

Heb je een vraag en/of wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Kristel van Velthoven, HR partner via 088 – 936 63 00 of stuur een e-mail naar werken@mondzorgplus.nl. Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Direct solliciteren Business development manager

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
 • Max. bestandsgrootte: 256 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.